MASAŽE RAZNO

Različne oblike masaže in polaganja rok že tisočletja uporabljajo za zdravljenje in lajšanje bolezni. Zato se razlikujejo v filozofiji in načinu izvajanja. Delovanje masaže je večinoma tako obsežno, da ga je težko podrobno razložiti. Učinki so mehanični in refleksni. Masaža je sistematičen pristop, ki vpliva na izboljšanje telesnih funkcij. Mehaničen učinek na skeletne mišice sekundarno sproži refleksne reakcije živčnega sistema s sproščanjem kemičnih snovi, ter ima posreden ali neposreden vpliv na človeški organizem. Metode so: gnetenje, vtiranje-glajenje, udarjanje in tresenje. Namen ( indikacije ) pa; izboljšanje krvnega in limfnega obtoka, regeneracija tkiv, boljša presnova, boljša elastičnost kože, zmanjšanje oteklin, zmehčanje brazgotin, sprostitev in raztegnitve kit in mišic, zviševanje praga bolečine, boljša sklepna gibljivost, izboljšanja dihalne funkcije, izboljšanja psihičnega počutja, ter sprostitev. Izboljšuje delovanje krvnega in limfnega obtoka, pozitivno vpliva na splošno psihično in fizično počutje, je odličen pripomoček pri hujšanju in odpravi celulita.

V našem centru nudimo:

- klasično masažo ( sprostitev mišic, blaženje bolečin, boljše fizično počutje, boljše psihično počutje,..)

- terapevtsko masažo ( izvaja se na predelu kjer so težave, npr. hrbet, noge, ramenski obroč, vratna htbtenica, križ, roke,… Blagodejno vpliva na bolečine v mišicah, v sklepih,  razbija vozle, izboljša prekrvavitev,…)

- športno masažo ( namenjena je športnikom in rekreativcem med treningi, pred in po tekmah )

- antistresno masažo ( posebna tehnika masaže, ki temelji na klasični masaži in pritiski na točke na telesu, z blagodejnim vplivom na telo in duha, z uporabo in mešanjem antistresnih eteričnih olj, ki blagodejno delujejo na mišice, ter prodirajo skozi kožo in dihala)

- masažo obraza in dekolteja ( kožo napne, gladi gubice, izboljša tonus in elastičnost )

- lifting masažo obraza ( s posebnimi masažnimi gibi s souporabo preparatov za napetost in čvrstost, kot so serumi in ampule, dobimo lifting efekt, koža je napeta, gubice zglajene, manj vidne ali celo neopazne,..)

- masažo z arganovim oljem novo - nedavno odkrit eliksir za pomlajanje, tonus, napetost, vlaženje in hranjenje kože )

- taleks masažo ( mešanica klasične, tu-ine ter antistrasne masaže, z antistresnim aroma oljem ) PRIPOROČAMO!

© ESTETSKI CENTER TALEKS Tatjana Tomić Lautar s.p. Vse pravice pridržane. Izvedba: Studio utrip d.o.o.