LASERSKA DEPILACIJA

Trajno odstranjevanje dlak na obrazu in telesu opravljamo z laserjem. V Taleksu delamo z novim laserjem z najnovejšo tehnologijo, ki ima medicinski certifikat in za katerega imamo opravljeno usposabljanje.

Laser temelji na IPL tehnologiji intenzivnih svetlobnih impulzov, ki je najučinkovitejša in najvarnejša na svetovnem trgu. Po definiciji Ameriške agencije za hrano in zdravila (FDA) se za trajno odstranitev dlačic šteje stanje, ko v roku 30 mesecev po opravljenem tretmaju ni opaziti nobene nove dlačice. Laser z novo tehnologijo in medicinskim certifikatom, je najbolj inovativna naprava za odstranjevanje dlačic na svetlobni osnovi. IMA VEČ NAPREDNIH TEHNOLOGIJ HLAJENJA OD OBIČAJNIH IPL LASERJEV IN JE BOLJ VAREN, POSEG JE NEBOLEČ, REZULTATI SO BOLJŠI, POTREBNIH PA JE MANJ TERAPIJ.

ALI JE LASER UČINKOVIT NA BELIH, SIVIH IN SVETLIH DLAČICAH?
LASER najbolje učinkuje na temnejše dlačice oziroma dlačice, ki vsebujejo več melanina. Melanin je pigment, ki daje barvo dlačicam in koži ter učinkoviteje absorbira svetlobo. Najbolje se torej na tretma odzivajo črne in temno rjave dlačice. Rjave in svetlo rjave dlačice se prav tako odzivajo, vendar je za njihovo uspešno odstranitev potrebnih več seans.

KAJ JE  IPL TEHNOLOGIJA?
LASER temelji na IPL tehnologiji intenzivnih svetlobnih impulzov naprava omogoča uporabniku dolgoročno odstranitev neželenih dlačic. Za uspešno odstranitev dlačic morate ne le uničiti dlačice, ampak tudi celice, ki ustvarjajo njihovo rast. Pomembno je razumeti, da so dlačice samo vodnik svetlobne energije, cilj uspešne trajne odstranitve dlačic pa je uničenje celic, ki omogočajo nastajanje mešičkov dlačic.

ALI ODSTRANJEVALEC DLAČIC Z LASERJEM PRINAŠA TRAJNE REZULTATE?
Laser temelji na IPL tehnologiji intenzivnih svetlobnih impulzov, ki je najučinkovitejša in najvarnejša na svetovnem trgu. Potrebno je vedeti več o laserju in njegovem delovanju na koži.  Pri nobeni napravi za odstranjevanje dlačic na osnovi svetlobe rezultati niso vidni takoj, za uspeh je treba opraviti nekaj tretmajev. Seveda so potem rezultati trajni.
Po 3 do 6 seansah je stopnja uspešnosti običajno od 70 do 90 %. V naprej se ne da vedeti koliko terapij bo določena stranka potrebovala za popolno odstranitev v povprečju je to 6 do 8 terapij, včasih manj včasih pa celo več. Priporočljivi so tudi obnovitveni tretmaji enkrat na leto, seveda, če je to potrebno.
V ciklu rasti gre vsaka dlačica skozi tri faze: Anagen, Catagen in Telogen. Te faze pomembno vplivajo na učinek odstranjevanja dlačic na svetlobni osnovi. Anagen (84%) je faza rasti dlačice, medtem ko sta Catagen (2%) in Telogen (14%) fazi mirovanja. V vsakem
trenutku je večina mešičkov dlačic  na vseh predelih kože v fazah mirovanja. Te mirujoče dlačice ne reagirajo na obdelavo s svetlobo ali laserjem. Z dlačicami v fazi Anagen je drugače. Pri vsakem odstranjevanju dlačic na osnovi energije je torej potrebno razumeti, da utegne trajati celoten cikel rasti dlačic, da bi dosegli celovite razultate. Tretma z laserjem ne uniči celic odgovornih za rast dlačic v fazah mirovanja ( Catagen in Telogen). To je eden izmed glavnih razlogov, da pri vsakem odstranjevanju dlačic na osnovi energije za dosego želenih torej trajnih razultatov potrebno opraviti več tretmajev.

KAKO POGOSTO MORAMO OPRAVLJATI TERAPIJE Z  LASERJEM?
Tretmaje morate najprej izvajati na 21 dni, kasneje pa na daljša obdobja po potrebi.

ALI OBSTAJA MOŽNOST NEZAŽELJENIH STRANSKIH UČINKOV?

Naš laser ima novo in do sedaj najvarnejšo tehnologijo, skoraj nemogoče je, da bi prišlo do trajnih poškodb, ali do neželenih učinkov in zapletov, povezanih z njegovo uporabo. Toda vsak kozmetični ali estetski postopek ima določeno stopnjo tveganja. Tako vam nihče ne more zagotoviti, da je nemogoče da do tega pride. Med uporabo naprave lahko občutite sicer zelo redko, a vendarle občutek vročine in zbadanja, v tem primeru to povejte terapevtu, ta bo zmanjšal jakost in neprijetnega občutka več ne bo. Neprijetnosti so mogoče, vendar izredno redke. Vaša koža lahko postane rdeča takoj po terapiji z  laserjem, ali v naslednjih 24 urah. Rdečica ponavadi izgine po 2 do 3 dneh. Ti pojavi so izredno redki, vendar ne nemogoči.

KDAJ SE NE SME IZVAJATI IPL ODSTRANJEVANJA DLAK IN NJEGOVE SLABOSTI?

Laserska terapija se ne sme opravljati na porjaveli koži, zato se najvarneje opravlja v jesensko-zimskem času. Laser zna biti manj učinkovit pri zelo svetlih dlačicah.

POMEMBNO: En mesec pred in po laserskem posegu se ne sončite in ne hodite v solarij!!!

KDO NE SME UPORABLJATI IPL LASERJA

Nosečnice, doječe mamice, koža po sončenju, epilepsija, diabetis, opečena koža, odprte rane, prebolel ali potekajoč kožni rak, kemoterapija, tetovaže, vročina, previsok krvni tlak, tuberkuloza, motnje srca, kožne bolezni, alergije, kdor je bil v zadnjem tednu v solariju ali se je sončil.

NEGA STRANKE NA DOMU

V roku 24 ur po laserski terapiji priporočamo hitro prho z mlačno vodo. Predel, ki je bil izpostavljen laserju, si vlažite s kakovostnim vlažilcem za telo, aloe vera gelom, ali bepanthenom. Med opravljanjem laserskih terapij odsvetujemo kakršnokoli izpostavljanje sončnim žarkom in sončenje v solariju. Za zašćito pred sončnimi žarki je obvezna uporaba zaščitne kreme s kar največjim zaščitnim faktorjem.

Vsa navodila in informacije, vam posredujemo pred pričetkom terapij v našem centru, lahko pa se predhodno tudi naročite na brezplačno svetovanje na 031 733 987, kjer vam bomo odgovorili na dodatna vprašanja.

© ESTETSKI CENTER TALEKS Tatjana Tomić Lautar s.p. Vse pravice pridržane. Izvedba: Studio utrip d.o.o.